Gamla fina radioapparater från 1920-tal till 1960-tal köps in av Prima Pinaler och lämnas för konvertering hos Retro Electronics. Där jobbar Krister hantverksmässigt och tålmodigt med att installera Bluetoothteknik (utan att något av den ursprungliga tekniken tas bort) och koppla den till originalhögtalarna. Han tvättar, putsar och polerar även apparaterna så de ser så fina ut som möjligt utan att förlora sin charm i design och patina. Apparatens start/stop vred används för att starta Bluetooth-parningen. De bärbara apparaterna drivs med återvunnet laddningsbart batteri, laddare ingår.
Lyssna och njut, du kommer inte tro dina öron.

Du kan se en stor del av vårt sortiment på vårt Instagram för Ljuv musik
https://www.instagram.com/ljuvmusik/

För er som inte kan ta er till Mölnbo så går det att få de flesta modeller (utom de riktigt stora) hemskickade, kontakta oss för fraktkostnad med oftast kostar de ca 200:- i frakt.

Ett urval av apparater finns till salu på Tradera vilket gör att ni även kan köpa på avbetalning via Klarna.
Säg till om du saknar en viss apparat där som du sett på Instagram så kan jag lägga upp den.
www.Tradera/PrimaPinaler

Själv tycker jag att detta är ett utmärkt exempel på återbruk och upcycling. Vi inte bara återanvänder vi minskar också behovet av nyproduktion och import av Bluetoothhögtalare vilket hushåller med resurser och transporter. Det finns många vackra radioapparater i landet som samlar damm i hem och i lador. De gör inte mycket nytta eftersom många är trasiga och de som funkar sällan kan ta in FM-bandet. Så på det här viset gör vi tillsammans en kulturgärning tillsammans när vi ger apparaterna en andra chans och tar med oss dem till nutiden och återigen placerar dem på hedersplats i våra hem.
Ljuv musik imageLjuv musik image